Фестивала на лалето в Истанбул 02.04, 09.04, 16.04 и 23.04.2020г

І Ден – Отпътуване от Враца 17.30ч и от София в 20.00ч.

ІІ Ден - Пристигане в Истанбул сутринта, настаняване в хотела.

Aко има свободни стаи в момента на пристигане гостите се настаняват веднага.
Ако няма свободни стаи настаняването става след 12:30ч.

 • 08:30ч. панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език (по желание срещу заплащане). Разглеждат се: Синята джамия ”(отвън), площад “Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика „Св. София”(отвън), „Топ Капъ Сарай” (Двореца на султаните от Османската династия) отвън. Преминаване по моста над Босфора в Азиатската част на града.
 • Свободно време.
 • 15:00ч. Посещение на МОЛ Форум Истанбул и  аквариум " TURKOAZOO "  , който се намира в най-големия търговски център в Европа, ФОРУМ ИСТАНБУЛ (по желание срещу заплащане).За тези, които не желаят да посетят аквариума, ще могат да се позабавляват в марковите  магазини и заведенията на МОЛА.
 • 20:00ч. вечеря в местен ресторант с богата атракционна програма, ориенталски танци,традиционни турски фолклор и обичаи (по желание срещу заплащане).
  • Нощувка.

ІІІ Ден - Закуска.

 • 09:00ч.разходка с корабче по Босфора (по желание срещу заплащане) с екскурзовод на български. Екскурзията започва от пристанище Еминьоню или Кабаташ. Корабът преминава     покрай брега на европейската част на  града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали, като „1001 нощи”, „Перла”, „Листопад”...
 • посещение на новия султански дворецДолмабахче Сарай (по желание срещу заплащане) - най-красивия дворец в Истанбул, наричан Малкия Версай - едно от местата в града, което задължително трябва да се види.
 • 15:30ч. посещение на небостъргача „САПФИР” (по желание срещу заплащане). Най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция - небостъргачът „САПФИР”, намиращ се в Истанбул, в района „Левент 4”. След завършването й е в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до
 • 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в изумителна симулация SkyRIDE – 4D за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.
 • 19:30ч. вечерна автобусна разходка „Нощен Истанбул” (по желание срещу заплащане): булевард Кенеди, Сарай бурну, пристанище Сиркеджи, кв. Фенер, свещения квартал Еюп, където се намира и една от най-посещаваните джамии “Еюп”, изкачване към кафене Пиер Лоти, от където се разкрива зашеметяваща панорама. Свободно време за кафе пауза и снимки. Нощувка.

ІV Ден Закуска. Освобождаване на хотела.

 • 08:30ч. посещение на Миниатюрк (по желание срещу заплащане). Изложени са всички най-интересни културно-исторически забележителности, дори цели градове на Турция в умален вид.
 • Отпътуване за Одрин и туристическа обиколка на града. Разходка из града и посещение на джамията Селимие – най-внушителната творба на ненадминатият турски архитект Мимар Синан. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

             Цена: 145лв.+ 20лв.трансфер – Враца –София- Враца

           Цена : 145лв + 30лв.трансфер – от Монтана

                             Доплащане за единична стая: 60лв

Цената включва:                                                        

 • -  транспорт с комфортен автобус-TV/AC, мини бар
 • - 2 нощувки със закуски в хотел2/3* в Истанбул
 • - екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • - медицинска застраховка

Цената не включва: 

панорамна обиколка на Истанбул: 15 евро
посещение на двореца Долмабахче с екскурзовод: 25 евро,
автобусна разходка с посещение на небостъргача Сапфир /вкл. всички такси/: 22 евро
билет за аквариум и зоопарк:55 турски лири /деца 3-14 год.: 44 турски лири
разходка с кораб по Босфора: 17 евро
вечеря в ресторант Гар: 25 евро
вечеря с  кораб по Босфора:40 евро
автобусна разходка до азиатската част с МОЛ EMAAR и пеещите фонтани: 17 евро

Необходими документи: валиден задграничен паспорт.

За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родителите си, нотариално заверена декларация /оригинал и копие/.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40.
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи: 7 дни преди отпътуване.

 Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!