Одрин- Люлебургас и Чорлу ЦЕНА – 120лв

програма:

1 ден  - Тръгване от София, пл. Ал. Невски в 06:00 часа. Пътуване към Пловдив и Свиленград. Преминаване на граничния пункт и влизане в Одрин. Свободно време за пазаруване и посещение на един от най-известните паметници в страната – джамията Селимие - /Архитектът й Синан е на 85 годишна възраст, когато сградата бива завършена. Централният й купол е с диаметър повече от 100 стъпки /30.48 м./ и висока 45.11 м. Поставен върху осем пилона, вградени в стените, за да не нарушават вътрешното пространство. Външни подпори поддържат тежестта на 999 прозорци. Легендата разказва, че султан Селим сметнал, че ако построят джамията с 1000 прозореца ще го упрекнат, че е много алчен. В двора на джамията е поместен Музеят на турското и ислямското изкуство, колекция от оръжия и накити от древна Тракия, народни носии, килими и фина бродерия.
Спиране в района на търговския комплекс Марги и синия пазар. Отпътуване за Люлебургас. Настаняване в хотела привечер. Свободно време или посещение на един от най-големите търговски центрове в района. Нощувка.

 

2 ден - Закуска. Отпътуване към Чорлу. В града има над 120 фабрики за текстилни изделия. Спиране при магазина на известната с качествените си стоки марка ТАЧ. Отпътуване към Одрин. Спиране в района на борсата за покупки.

Посещение в Музея на здравето – първата в света клиника за лечение на душевни болести, създадена през 15 век в комплекса, построен по времето на султан Баязид II. Разглеждане на останките от Ески сарай – стария султански дворец, ползван по времето, когато градът е бил столица на империята, след това – провинциална резиденция на султаните.

След обяд отпътуване за България. Пристигане в София, пл. Ал. Невски вечерта.

Цената включва: транспорт с туристически автобус, 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в центъра на Люлебургас, разглеждане на Одрин, посещение на магазина на ТАЧ в района на Чорлу, медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК Уника, екскурзоводско обслужване.

В цената не са включени: входни такси при посещение на туристически обекти – Музей на здравето: 10 TL, други лични разходи.

Необходими документи: международен паспорт с валидност мин. 60 дни след датата на връщане. За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родителите си, нотариално заверена декларация /оригинал и копие/

 

Валута: турски лири, евро, лева.

-начин на плащане: 30 % при записване, доплащане - до 7 дни преди отпътуване

-мин. брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 човека

-срок за уведомяване при недостигнат мин. брой: 7 дни преди датата на отпътуване

-няма визови, санитарни и медицински изисквания за Турция

-стаите в хотела са двойни или тройни. За самостоятелна стая се доплащат 15 лева

Агенцията има сключена застраховка Отговорност на туроперотора .

 

ЦЕНА – 120лв

16-17.05.2020;   27-28.06.2020;  10-11.10.2020;         14 -15.11.2020;  12-13.12.2020;